Leagănele pentru copii cele mai potrivite pentru momentele de distracție

Un leagăn pentru copii în curte sau în casă este este un motiv în plus de distracţie şi de relaxare pentru cel mic. Uşor de montat şi de folosit, leagănele moderne pentru copii vor fi o achiziţie de care te vei bucura şi tu, părintele, dar şi cei mici.

Avantajele leagănelor pentru copii, potrivite pentru momentele de distracţie din orice sezon, sunt numeroase. Discutăm despre exerciţii fizice şi mişcare făcute mai des, despre socializare şi comunicare, dar şi despre stimulare senzorială pentru o dezvoltare armonioasă şi o orientare în spaţiu mult mai eficientă.

Copilul învaţă despre ritm şi mişcările, reacţiile corpului, va vedea ce răspuns apare când sunt anumite mişcări, musculatura se dezvoltă şi ea. Abilităţile motorii fine, coordonarea, menţinerea echilibrului cât sunt în leagăne, toate se pot îmbunătăţi odată ce copiii au descoperit leagănele şi le folosesc tot mai des.

Cele mai potrivite leagăne copii pentru momente de distracţie garantate, pe care cei mici le vor îndrăgi, ar fi:

 • Leagănele din lemn. Sunt pentru copiii mai mici, sunt sigure, au o structură solidă, dacă vor fi montate în grădină se vor integra perfect în design şi decor.
 • Leagănele din metal. Au un look modern, sunt rezistente în timp, uşor de întreţinut, se pot personaliza cu diverse accesorii, fiind potrivite pentru copiii de orice vârstă.
 • Leagăne cu tobogane. Combină legănatul cu datul pe tobogan, sunt seturi perfecte pentru momentele de relaxare şi de distracţie din grădină sau din casă. Micuţii se pot bucura de ambele activităţi fără să părăsească locuinţa.
 • Leagăne pentru bebeluşi. Sunt sigure, îi ajută să îşi dezvolte musculatura, coordonarea, sistemul senzorial, încurajează descoperirea propriului corp şi a reacţiilor sale.

Cele mai căutate tipuri de leagăne pentru copii

 • Leagăne tip coş

Cei mici se pot roti la 360 de grade, locurile sunt suficient de mari ca să se poată bucura şi un adult de distracţie, alături de cel mic. Se asigură suport în partea din faţă şi din spate, părinţii stau liniştiţi ştiind că micuţii lor sunt mereu în siguranţă.

 • Leagăne care au un cauciuc de la maşina refolosit

E un design care aminteşte de vremurile în care poate părinţii foloseau cauciucurile de la maşină ca să îşi facă un leagăn improvizat montat pe copacul din curte sau din apropiere. Alternativa eco friendly şi aspectul interesant le fac perfecte pentru momentele de distracţie de care micuţii au atât de multă nevoie. Sunt potrivite pentru copii mari, peste 6 ani.

 • Leagăne tip platformă

Sunt şi cele mai populare, pot fi folosite de patru copii în acelaşi timp. Cei mici se vor bucura împreună de distracţie şi vor avea de fiecare dată cele mai plăcute momente de socializare.

 • Leagăne cu centuri

Au centuri din vinil, sunt rapide, pot să ajungă la legănat la înălţimi mari, sunt ideale pentru curte. Potrivite pentru copii mai mari, dar la fel de sigure precum celelalte variante din această listă.

 • Seturi leagăne single

Recomandate pentru bebeluşi şi copii mai mici, este nevoie de supravegherea adulţilor mai ales dacă micuţul are sub 5 ani. Sunt sigure şi ele şi foarte rezistente, pot fi montate oriunde. Înălţimea lor se poate ajusta uşor.

 • Seturi leagăne duble

Pentru momentele în care micuţii vor să se dea în leagăn alături de prieteni sau de fraţi. Au două locuri, sunt pentru orice vârstă şi permit mişcarea în voie a micuţului.

 • Seturi leagăne triple

Sunt gândite mai mult pentru petreceri sau pentru casele în care avem mai mulţi copii. Ideale pentru copii mai mari şi pentru zonele de joacă din curte, poate din casă, dacă seturile nu sunt prea mari, voluminoase.

Criterii utile care îţi vor simplifica alegerea când cauţi un leagăn pentru copii

Înainte de a investi într-un leagăn pentru copil este bine să ţii cont, când începi să cauţi variante, de trei aspecte importante: spaţiu, vârsta copilului, rezistenţa în timp.

Spaţiul unde se va monta leagănul pentru copii trebuie să fie unul cât mai sigur pentru structura şi pentru cel mic. Se măsoară locul unde se va monta leagănul, trebuie să intre şi cadrul leagănului şi să fie permise mişcările 360 grade sau inainte-inapoi. Este de preferat să ai leagăne afară, dar dacă vrei neapărat să le montezi şi în casă caută variante de leagăne copii care sunt uşoare, au cadru simplu de demontat, montat, mutat prin casă, rezistent.

Vârsta copilului este de luat în considerare când te-ai hotărât să îi cumperi un leagăn pentru distracţie maximă oricând doreşte – fiecare leagăn are şi recomandări de la producători, aşa ca ţine cont de ele. Gândeşte-te şi la cât timp va folosi copilul leagănul şi încearcă să alegi un design care va fi la fel de bun şi peste câţiva ani.

Cât despre rezistenţa leagănelor, dacă ai grijă să fie din materiale de calitate, premium copilul le va putea utiliza şi când mai creşte – lemn, metal, plastic, toate vor fi materiale durabile. Leagănele pentru copii ar fi de preferat să fie uşor de întreţinut şi să nu aibă nevoie mereu de mentenanță.

Decizia va aparţine într-un final copilului, dacă este mai mare. Ţine cont de nevoile lui, de cerinţe şi păreri când cumperi leagăne copii. Dacă ai un bebeluş şi decizia nu este a lui şi nu te bazezi pe părerile sale încearcă să îi arăţi celui mic leagănele şi să vezi cum reacţionează, să îl pui în ele dacă ţi se permite să le testezi înainte de cumpărare-dacă le au deja rudele, prietenii este şi mai bine.

Leave a Reply