Îndepărtarea manichiurii acrilice acasă: Ghid practic

Manichiura acrilică este o opțiune populară pentru a obține unghii lungi și elegante, dar la un moment dat, vei dori să o îndepărtezi pentru a permite unghiilor tale să respire sau să încerci o altă variantă de manichiură. Dacă nu vrei să mergi la salon sau să cheltuiești bani pentru a îndepărta manichiura acrilică, poți să o faci acasă cu câteva instrumente și puțină răbdare. În acest ghid practic, vom explora pașii esențiali pentru îndepărtarea manichiurii acrilice acasă într-un mod sigur și eficient.

Ce Ai Nevoie:

 1. Acetonă pură: Acesta este cel mai important ingredient pentru a înmuia și a îndepărta manichiura acrilică. Asigură-te că este acetonă pură, fără adaosuri sau arome.
 2. Pile de unghii: Pilele de unghii te vor ajuta să șlefuiești stratul superior al manichiurii acrilice pentru a permite acetonei să pătrundă mai ușor.
 3. Foi de aluminiu: Veți avea nevoie de bucăți mici de folie de aluminiu pentru a înfășura unghiile în timpul procesului de înmuiere.
 4. Sticle de unghii goale: Acestea sunt utile pentru a depozita acetona în timp ce înmoi unghiile, evitând astfel evaporarea rapidă a acetonei.
 5. Cotonițe: Folosește-le pentru a înmuia în acetona și a le aplica pe unghii.
 6. O linguriță sau un bastonaș pentru cuticule: Acesta va ajuta la îndepărtarea cu delicatețe a acrilei înmuiate.
 7. Cremă hidratantă pentru mâini și unghii: După procesul de îndepărtare, este important să îți hidratezi mâinile și unghiile.

Pașii pentru Îndepărtarea Manichiurii Acrilice:

 1. Pilează unghiile: Utilizează o pilă de unghii pentru a șlefui ușor stratul superior al manichiurii acrilice. Aceasta va ajuta acetona să pătrundă mai eficient și să ablandească acrila.
 2. Umple sticlele cu acetona: Toarnă acetona în sticlele goale de unghii până când acestea sunt suficient de adânci pentru a înmuia unghiile.
 3. Înmuierea cu folia de aluminiu: Împărțește foliile de aluminiu în bucăți mici, suficient de mari pentru a înfășura fiecare deget. Înmoaie o bucată de bumbac în acetona și aplică-o pe unghie, apoi înfășoară unghia în folia de aluminiu. Repetă acest proces pentru toate unghiile.
 4. Așteptarea și relaxarea: Așteaptă aproximativ 20-30 de minute pentru a permite acetonei să înmoaie acrila. Poți să te relaxezi în timp ce aștepți sau să faci altceva.
 5. Îndepărtarea acrilei: După ce a trecut timpul de înmuiere, îndepărtează cu grijă foliile de pe unghii. Folosește o linguriță sau un bastonaș pentru cuticule pentru a îndepărta ușor acrila înmuiată. Este posibil să fie necesar să repeți acest proces pentru a îndepărta complet acrila.
 6. Curățarea finală: După ce ai îndepărtat complet acrila, spală-ți bine mâinile și unghiile pentru a elimina orice urme de acetona rămase.
 7. Hidratare: Aplică o cremă hidratantă pentru mâini și unghii pentru a le restabili hidratarea și pentru a preveni uscarea.

Avertismente și Precauții:

 • Acetona poate fi iritantă pentru piele și unghii, așa că folosește-o cu grijă. Dacă simți orice iritații sau disconfort, întrerupe imediat procesul.
 • Nu încerca să forțezi îndepărtarea acrilei, deoarece poți provoca daune unghiilor naturale. În cazul în care acrila nu se îndepărtează ușor, repetă procesul.
 • Dacă unghiile tale sunt slăbite sau deteriorate după îndepărtarea manichiurii acrilice, îngrijește-le cu o bază de unghii și un tratament hidratant.

În concluzie, îndepărtarea manichiurii acrilice acasă poate fi făcută cu succes, dar necesită puțină răbdare și atenție. Respectă pașii și precauțiile menționate mai sus pentru a-ți menține unghiile sănătoase și pentru a obține rezultate bune. Dacă nu te simți confortabil să faci acest proces singur, poți consulta un specialist în unghii sau merge la un salon de înfrumusețare pentru îndepărtarea manichiurii acrilice.

Leave a Reply