Cum se distinge noul Audi A4 35 TFSI pe piața sedanelor

Audi A4 nu este doar un simplu autovehicul, ci un veritabil etalon în clasa sedanurilor europene de mărime medie, categorizate în segmentul D. Această mașină a debutat în peisajul auto la mijlocul anilor ’90, preluând ștafeta de la predecesorul său, venerabilul Audi 80.

De la lansarea sa inițială și până în prezent, A4 a înregistrat un succes răsunător, demonstrat prin vânzarea a aproape 8 milioane de unități. Această cifră impresionantă nu este doar un testament al calității și fiabilității sale, ci și o dovadă a modului în care Audi A4 a reușit să se impună ca un lider în segmentul său, fiind rapid adoptat de un public larg și divers.

Prin designul său sofisticat, performanțele dinamice și tehnologiile inovatoare, Audi A4 35 TFSI a definit și redefinit standardele pentru sedanurile de clasă medie, consolidându-și poziția ca unul dintre cele mai bune și apreciate modele din portofoliul Audi.

Cum arată modelul A4 35 TFSI și de ce să-ți cumperi această mașină?

Audi A4 continuă să fie un simbol al eleganței și inovației în segmentul sedanurilor de dimensiuni medii. Recenta versiune a modelului din oferte Audi demonstrează o evoluție subtilă, dar semnificativă, a designului exterior, caracterizată prin detalii estetice rafinate și tehnologii moderne.

Una dintre cele mai remarcabile schimbări ale noului Audi A4 35 TFSI este designul farurilor sale principale. Dotat acum standard cu faruri LED, opțional disponibile în versiunea Matrix LED, modelul se diferențiază printr-o iluminare superioară, cu un aspect distinctiv dat de linii multiple. Această inovație nu doar îmbunătățește vizibilitatea, dar adaugă și un element de stil caracteristic.

Grila frontală Singleframe a trecut și ea printr-o transformare, devenind mai amplă, o schimbare ce accentuează aspectul dinamic al mașinii. Barele de protecție, de asemenea, au fost redesenate pentru a sublinia acest dinamism.

În privința liniei laterale, Audi A4 păstrează o estetică echilibrată, cu trei volume bine diferențiate, dar cu forme ușor atenuate. Silueta sedanului este definită prin linii fine de tensiune, evidente în jurul mânerelor și în partea inferioară a ușilor. Detaliile cromate ale ferestrelor completează acest aspect elegant. Unele versiuni ale modelului vin echipate cu roți opționale de 18 inchi, care adaugă un plus de rafinament.

Partea din spate a mașinii reflectă o sobrietate caracteristică brandului Audi, cu linii orizontale care transmit o senzație de lățime. Stopurile LED, dotate cu un design de iluminare nou, și legătura vizuală dintre ele prin marginea intermediară a portbagajului, accentuează această impresie. Bara de protecție include, de asemenea, două nervuri orizontale, plasate la înălțimi diferite, adăugând un element de design distinctiv.

Din punct de vedere al dimensiunilor, Audi A4 35 TFSI măsoară 4.762 mm în lungime, 1.847 mm în lățime și 1.431 mm în înălțime, cu un ampatament de 2.820 mm. Coeficientul său aerodinamic de 0,25 este remarcabil de scăzut, contribuind la reducerea consumului de combustibil, în special la viteze mari.

Performanțele acestui model elegant și confortabil

Audi continuă să inoveze în domeniul automobilistic, iar modelul A4 35 TFSI S tronic 7v este un exemplu remarcabil al acestei tendințe. Dotat cu un motor micro-hibrid de 2.0 litri, cu patru cilindri și 12 volți, acest model reprezintă un echilibru între performanță și respectul pentru mediu.

Sistemul mild-hybrid avansat al Audi permite ca, în anumite condiții, precum decelerarea fără aplicarea frânei, motorul cu ardere internă să fie oprit complet. Această funcționalitate, nu doar că aduce un plus de eficiență, dar contribuie și la obținerea etichetei ecologice a DGT.

Acest model se remarcă prin specificațiile sale impresionante: un motor de 150 CP care operează între 3.900 și 6.000 rpm și un cuplu de 270 Nm, disponibil între 1.350 și 3.900 rpm. Performanța este de asemenea notabilă, cu o accelerare de la 0 la 100 km/h în doar 8,9 secunde și o viteză maximă de 210 km/h. Eficiența combustibilului este un alt punct forte, Audi A4 35 TFSI având un consum combinat WLTP între 6,5 și 7,4 l/100 km, variabil în funcție de echipamentele alese.

Tehnologia mild-hybrid nu doar că optimizează consumul de combustibil, dar contribuie și la o experiență de condus mai lină și mai confortabilă. De remarcat este faptul că această tehnologie acționează complet automat, fără a necesita intervenția șoferului, ceea ce înseamnă că economiile de combustibil sunt realizate fără niciun efort suplimentar din partea conducătorului care a apelat la leasing Audi pentru acest model.

Cât consumă noul model Audi A4?

Când vine vorba de eficiența consumului de combustibil, datele recente arată rezultate impresionante pentru anumite modele de autovehicule. În urma unor teste efectuate pe parcursul a aproximativ 700 de kilometri, s-a constatat că media consumului de combustibil se situează în jurul valorii de 7 litri la 100 de kilometri. Acest rezultat este remarcabil, în special luând în considerare faptul că stilul de condus nu a fost întotdeauna cel mai eficient.

Pe autostrăzi, unde ritmul de condus a fost descris ca fiind „vesel”, Audi A4 35 TFSI a demonstrat o performanță constantă în ceea ce privește consumul. În mediul urban, consumul mediu se apropie de 8 litri la 100 de kilometri, o valoare competitivă pentru această categorie de autovehicule.

Mai impresionant este că pe anumite trasee care combină drumuri drepte cu viteze de 90 km/h și segmente de autostradă la 120 km/h, s-a înregistrat un consum minim de doar 5,5 litri la 100 de kilometri.

Leave a Reply